Takimi Mitsotakis-Erdogan më 12 korrik në Vilnius

Greqi

Për 12 korrik, të mërkurën, Kyriakos Mitsotakis dhe Recep Tayyip Erdoğan “mbyllën” katër-katërshët, në Samitin e NATO-s në Vilnius.

Të mërkurën rreth orës 12, siç raporton televizioni grek SKAI, pas përfundimit të punimeve të Samitit, dy udhëheqësit do të takohen, por nuk do të jenë vetëm. Nga ana e kryeministrit grek do të jetë ministri i Jashtëm Giorgos Gerapetritis, e pranishme ndoshta edhe zv.ministrja e Jashtme Alexandra Papadopoulou dhe këshilltarja diplomatike e z. Mitsotakis, Anna Maria Boura.
Në orët në vijim do të dihet përbërja e saktë. Nëse takimi shkon mirë, kontaktet eksploruese mund të fillojnë gjithashtu brenda një kohe të arsyeshme.

Nga ana e Turqisë, Erdogan do të shoqërohet nga Ministri i Jashtëm Hakan Fidan, përfaqësuesi i shtypit Çagatay Kilic, një këshilltar i afërt i presidentit turk dhe ndoshta zëvendësministri i jashtëm turk, nëse përbërja është “tre plus tre”, nga pala greke do të jetë edhe znj. A. Bura.