Topi : Kjo është fushata më e çuditshme në 27 vjet!

Politika

Fryma e Re Demokratike konkuron në zgjedhjet e 25 qershorit, si forcë qartësisht e djathtë dhe me program të qartë ekonomik. Gjatë një takimi në Korçë kreu i saj, ish presidenti Bamir Topi, shprehu shqetësimin posaçërisht për Kodit Zgjedhor i cili sipas tij favorizon partitë e mëdha. Zoti Topi tha se marrëveshja e 15 majit nuk realizoi pritshmërinë kryesore, reformimin e Kodit Zgjedhor. “Ka qenë nevoja që forcat politike në parlament të prodhojnë një kod zgjedhor që më së fundi do ti garantojë shoqërisë shqiptare një parlament normal me vota të drejta e të pavjedhura” tha zoti Topi. Sipas tij nga kjo marrëveshje më të çoroditur dolën zgjedhësit. “Kjo fushatë sipas meje është fushata më e çuditshme në 27 vjet. Tani i kanë përzier ujrat. Të ashtuquajtura forca të djathta, sillen si të majta, të ashtuquajturat si forca të majta sillen si të djathta” tha zoti Topi. Për të “Shoqëria shqiptare është shumë e paqartë në këto zgjedhje”.