Tsipras: Greqia fatkeqësisht po kthehet në rolin ndihmës në Ballkan

232

Presidenti i SYRIZA-s Alexis Tsipras mori pjesë në mbledhjen e Këshillit Evropian ku kritikoi ashpër Kryeministrin Kyriakos Mitsotakis

“Greqia fatkeqësisht po kthehet në rolin e një ndihmësi në Ballkan. Greqia e vogël po monitoron dhe po ndjek iniciativat e palëve të treta, “tha Tsipras në një postim në Facebook, duke vënë në dukje se” politika e jashtme nuk bëhet nga frika e lidhjeve brenda partive. Dhe kryesisht sepse ju zakonisht paguani populizmin e vonuar të opozitës. Por e keqja është se vendi paguan për të ”.

Në mënyrë të veçantë, ish-kryeministri dhe sot kreu  SYRIZA thekson se “në një kohë kur BE po përballet me pasojat e vendimit të saj tragjik për të mos dhënë dritë jeshile në kursin e pranimit të Maqedonisë veriore, Greqia duket se mungon plotësisht nga zhvillimet fqinjit e saj”.

Ai komenton se “Kryeministri Grek, i cili nuk guxon të shqiptojë emrin e vendit fqinj, ka pranuar me këmbëngulje fatin e rrugës së pranimit të vendit tonë fqinj me atë të Shqipërisë, pa kërkuar madje as reforma për të drejtat e kombit më të vogël Grek. “.