Turqi / Bahtseli : “Ne zotërojmë ishujt Dodekanez dhe Egje”

142

Përgjigja e Athinës ndaj deklaratave të reja provokuese të Ankarasë ishte e menjëhershme dhe e ashpër, ndaj kryetarit të Partisë së Veprimit Nacionalist (MIR) dhe partnerin e qeverisë së Tayyip Erdogan, Devlet Bakhceli, duke deklaruar se “Dodekani dhe ishujt e Egjeut të Veriut tani i përkasin Turqisë”. .

“Pretendimet e Greqisë për sovranitet mbi Dodekanezin janë absolutisht të padrejta dhe të paligjshme. Në fakt Greqisë i mbeti vetëm e drejta e përdorimit të këtyre ishujve. Sipas nenit 13 të kësaj marrëveshjeje, u vendos që Greqia nuk mund të militarizonte ishujt. Të gjithë ishujt e Egjeut të Veriut, të dhëna në përdorim të Greqisë, pa ushtarë dhe armë, u mbushën me ushtarë dhe armë. Sovraniteti i ishujve të Egjeut verior është pa dyshim dhe ligjërisht tani në Turqi. E njëjta gjë vlen edhe për Dodekanezin”, tha zoti Bakhtseli.

Burimi: Zougla.gr
Këtë e pëlqejnë %d blogues: