UNHCR : Më se 3,000 te mitur refugjatë të pashoqëruar në Greqi

870

Mbi 3,000 te mitur janë vlerësuar të jenë refugjatët të pashoqëruar në Greqi, sipas një sondazhi të kryer nga programi “Pas hapave të tyre”, i cili u paraqit sonte në librari në Athinë.

Sipas UNHCR, deri më 15 prill 2018, kishte 3050 fëmijë të pashoqëruar, 96.2% djem dhe 3.8% vajza – dhe 1099 fëmijë mund të qëndrojnë në 49 vendbanime te posacme

Për më tepër,  Agjensia e lajmeve Athinas-Maqedonas, 72% e fëmijëve të pashoqëruar janë në listën e pritjes, dmth 2200 fëmijë janë vendosur në një strukturë pritëse, 103 janë nën roje, 86 fëmijë janë në qendrat e pritjes dhe në ishuj, ndersa 369 fëmijë jane në mikpritjen e hapur, 272 në 6 hotele të angazhuara nga Organizata Ndërkombëtare për Migrim. Një total prej 1272 fëmijëve të pashoqëruar, nga keta 42%, janë ose të pastrehë ose strehim atipik / mikpritje ose në një vend të panjohur.

Kur filloi programi, u zbulua se 42% e të miturve të pashoqëruar lanë informalisht hostele brenda 10 ditëve të para, dhe sipas të dhënave të ECCA, qëndrimi mesatar ishte 51 ditë. Kur një fëmijë largohet, nuk shtohet vetëm formalisht ne numer në mungesën e fëmijëve të humbur në Evropë, por edhe më keq, është në rrezik të bëhet viktimë e trafikimit ose shfrytëzimit për arsye të tjera “.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: