Vizita e Obamës, Athina merr masë të lartë sigurie

Greqi

athina frurio

Në pikën më të lartë është Policia pas sulmit terrorist në zemër të Athinës dhe tre-katër ditë para vizitës zyrtare të presidentit në ikje të SHBA, Barak Obama. Në ruajtjet e njëpasnjëshme janë në ndërtesat e Katehaki dhe rruga kryesore Alexandras, ku drejtuesit e Policisë po rishikojnë përsëri planet operative dhe masat për ruajtjen. Sipas njoftimeve, u vendos për të vënë sot në fuqi masat e shtuar të sigurisë, pasi sulmi me granatë në ambasadën franceze në Athinë, ka alarmuar fuqishëm këshilltarë të sigurisë të presidentit amerikan dhe pjesëtarët e Policisë. Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve Nikos Toskas pati dje në mëngjes një takim me udhëheqjen e Policisë, ku i ka kërkuar informacion mbi progresin e hetimeve, por edhe për projektin për vizitën e Obamës.