Zgjedhja e Donald Trump, Evropa ka nevojë për të mbajtur kontrollin e fatit të saj

Bota

europa te shikoj fatin esaj

Zgjedhja e Donald Trump është një ngjarje e rëndësishme me mësime për Evropën, por është shumë herët për të vendosur nëse Banka Qendrore Evropiane duhet të veprojë për të zbutur paqëndrueshmërinë në tregjet, tha Kere anëtar i ECB për  gazetën franceze Le Progres de Lyon . “Ka një mësim për Evropën: në një botë ku rritja të shokon, Evropa ka nevojë për të mbajtur kontrollin e fatit të saj,” tha ai.

“Për të qenë i fortë Evropa në drejtim të mbrojtjes dhe të sigurisë, duhet të ketë një ekonomi të fortë. Dhe të jetë ekonomi e fortë, reformat janë të nevojshme në çdo vend dhe në eurozonë duhet të punojnë më mirë. “