“Zjarr” në marrëdhëniet greko-shqiptare! Meta bllokon negociatat mbi kufijtë detarë

Greqi

Zjarri” në marrëdhëniet greko-shqiptare e vë Ilir Meta! Presidenti shqiptar refuzoi sot të autorizojë bisedime të mëtejshme me Greqinë mbi kufijtë detarë, duke kërkuar më shumë informacion rreth asaj se si po negocion qeveria, transmenton portali i njohur grek “NewsIT”

Kërkesa nuk përcakton qartë temën e negociatave për të cilat kërkohet autorizimi, “theksoi Meta gjatë një konference shtypi. Dhe ai shtoi: “Qëllimi i presidentit nuk ishte dhe nuk është lojëra politike me një çështje kaq serioze dhe delikate”. Ne kujtojmë se dialogu në kufirin detar greko-shqiptar filloi nëntorin e kaluar në Kretë midis ministrave të jashtëm Nikos Kotzias dhe Dmitry Bushati.