Prangat për korrupsion për ish-partnerët e Netanjahut, kryeministri dhe gruaja e tij do të merren në pyetje

Rajoni

Hetimet për një rast të ri korrupsioni po zhvillohen rreth kryeministrit izraelit Benjamin Netanjahu dhe midis njerëzve të arrestuar janë dy ish-bashkëpunëtorë të Kryeministrit, si dhe drejtori i grupit më të madh të telekomit të Izraelit.

Ky rast i ri i korrupsionit njihet një javë pas përfundimeve të policisë izraelite, gjë që sugjeroi që Netanyahu të akuzohej për korrupsion, mashtrim dhe keqpërdorim të besimit në dy raste të tjera. Policia deri më tani nuk e ka thirrur publikisht emrin e Netanyahut në lidhje me këtë rast të ri të korrupsionit. Megjithatë, sipas mediave izraelite, ai dhe bashkëshortja e tij Sara, do të merren në pyetje në të ardhmen. Policia kishte njoftuar të dielën arrestimin e 7 personave, por nuk kishte zbuluar emrat e tyre, të cilët ata bënë publike sot. Midis tyre janë Nir Heketz, i cili ishte zëdhënësi i kryeministrit, siç ishte Sloom Philber, i cili ishte emëruar nga Netanjahu si Drejtor i Përgjithshëm i Departamentit të Komunikimeve kur Netanjahu kishte këtë portofol nga 2015 në 2017.