Zv/ministri Economyou : Për 2019 kanë ndodhur 35 vrasje ne burgjet e vendit.

306

Athinë / Faktet që vërtetë trondisin dhe tregojnë situatën në burgjet greke, Zëvendës Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve, Lefteris Economyou, i paraqiti sot Komisionit të Sistemit të Ndëshkimeve.

Fatkeqesisht te dhënat janë shokuese kur behet fjalë për jetë njerëzish pavaresisht se ata vuajnë dënimet ne burgjet për krimet qe kanë bërë, por e pafalshme dhe dhimbëse eshte se mesatarja e vdekjeve deri me sot sipas te dhenave te paraqitura nga zv/ministri i Brendshëm grek eshte 4 në muaj. Por…

Duke paraqitur të dhëna specifike për periudhën nga 1/1/2019 deri 15/9/2019, rezulton se:

Kishte gjithsej 525 përleshje mes të burgosurve në të gjitha burgjet e vendit, 88 sulme ndaj gardianëve, 7 vetëvrasje, 28 vetëvrasje, 2.528 konfiskime telefonash celularë, 561 konfiskime droge dhe 1.546 armë të improvizuara. Vetëm në burgjet e Korydallou pati 9 përleshje, 16 sulme ndaj zyrtarëve, 3 vetëvrasje, 6 vetëvrasje, konfiskime të 750 telefonave celularë, 100 droga dhe 663 armë të improvizuara.

Por gjithashtu ndarja midis të burgosurve të vështirë në burgjet e mbyllura është një çështje që duhet të adresohet menjëherë.

Lidhur me vrasjet dhe vetvrasjet zv/mininistri grek nuk ka thënë lidhur me kombësitë e tyre, në një kohë kur ne mediat tona jane publikuar 9-te raste prej tyre janë shqiptarë.