Zyrtari i NSA : Gjermania bën spiunazh ndaj Francës dhe BE

Bota

nasa 1Mediat gjermane thonë se, duke cituar burimet në shërbimet e inteligjencës në vend, se BND gjermane ndihmoi zyrtarët amerikanë ne monitorimit të NSA për të vëzhguar zyrtarët e lartë në Francë, si dhe zyrtarë të Komisionit Evropian. Vëzhgimi i kompanive me synim ishin “individuale”, siç thuhet dhe të kufizuara në hetimin e veprimtarive të paligjshme të eksportit. Çështja erdhi në dritë, ndërsa Ministri i Brendshëm gjerman Thomas de Maiziere tashmë është nën presion për BND fiskal, në prag të zbulimeve rreth NSA amerikane. Siç publikon në botimet e saj te enjte gazeta Sueddeutsche Zeitung (SZ) dhe transmetuar në NDR dhe WDR, objektet e shërbimit gjerman në Bad Aimplingk (Bavari) përdoret “për vite me rradhë” për spiunazh amerikane kundër objektivave europiane… Gazeta gjermane Sueddeutsche Zeitung argumenton se në mesin e objektivave ishin zyrtarë të lartë në Ministrinë e Jashtme franceze, Presidencës franceze dhe Komisionit Evropian.