Shpetim Zinxhiria

Southempton interesohet për Lorik Canën

Southempton duket se ka kërkuar informacione mbi mesfushorin e Lacios dhe është gati të bëjë një ofertë për të bindur futbollistin të rikthehet në...

“Mrekullia” shqiptare e boksit, mundjes dhe arteve marciale

Reshat Mati, një 13-vjeçar shqiptar është shndërruar në një “kuriozitet kombëtar” në Shtetet e Bashkuara, falë aftësive të rralla luftarake që nuk janë...

Të parafundit në Europë

Shqipëria është vendi i dytë më larg standardeve të BE-së në 35 vendet të Europës. Një indeks i përvitshëm që botohet nga instituti i shoqërisë së hapur...

Shëndetësia shqiptare, me shërbim gjithmonë e më bashkëkohor dhe më pranë pacientit

  Flet ministri i Shëndetësisë Vangjel Tavo Ministri i Shëndetësisë, Vangjel Tavo, në një intervistë dhënë për televizionin “ABCnews”, deklaroi se...

Europa e të papunëve

Europa të lë përshtypjen se është ndarë në të fortit e veriut dhe të dobëtit të jugut. Krijimi i BE menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore kishte për...

Harmonia fetare

Bashkëekzistenca e shkëlqyer fetare që ka ekzistuar dhe që po ekziston në Shqipëri është produkt i tolerancës që, në natyrën e vet populli shqiptar mbart....

Lufta kundër krimit kërkon përpjekjet e të gjithëve brenda dhe jashte vendit

Krimi nuk ka ngjyrë, nuk ka shpirt, nuk ka as mëshirë dhe as “pasaportë” për të lëvizur lirshëm. Ai ka lëvizur lirshëm dhe në kohën kur lëvizej me viza,...

Opozita, i vetmi institucion që nuk funksionon

PS nuk duhet të përdorë gjuhën kërcënuese dhe ultimative pasi nuk tregon gjë tjetër veç se, shprehje të krizës dhe të frikës së lidershipit socialist për...

Eurostat: 50% u rrit papunësia për të rinjtë në Greqi

Në të gjithë BE, më shumë se 30% e të rinjve të papunë kishin qenë të papunë për më shumë se një vit. Në pesë vitet e fundit papunësia për të rinjtë...

Kakavia, turpi i shtetit shqiptar

Liberalizimi i vizave ka rebeluar plotësisht autoritet përkatëse, të cilët kanë lënë pas dore dhe në mëshirë të fatit këtë pikë doganorë. Pika doganore e...