Pirja e cigares elektronike përmirëson shëndetin

1185

cigare elektronike permison shendetinNdalimi ose reduktimin e pirjes së duhanit duke përdorur cigare elektronike ofrojnë përfitime në sistemin kardiovaskular dhe në mënyrë të veçantë për të ulur presionin e gjakut në hypertensive.

Kjo sipas gjetjetjeve të ekipit hulumtues të Profesor Riccardopolosa, nga Universiteti i Katanias, në bashkëpunim me Dr. Constantine Farsalino kardiolog në Universitetin e Patras dhe i specializuar në çështjet e kujdesit shëndetësor për pirjen e duhanit dhe cigareve elektronike dhe biostatistician në institut kërkimor italian CNR Palermos, Fabio Cibella.

Ky është rekordi i parë botëror i reduktimit të qëndrueshme të presionit të gjakut në njerëz që ndaluan pirjen e duhanit, duke përdorur cigare elektronike. Studimi përmban vlerësime të sakta dhe të dhënat nga anketa e Eclat, klinike e parë në botë që ka demonstruar efikasitetin dhe sigurinë e cigareve elektronike, të përgatitur nga Anti-pirja e duhanit Koalicionit dhe Universitetit te Catanias.

“Është shumë e rëndësishme të theksohet se rezultatet kërkimore të këtij shqetësimi në duhanpirësit me sëmundje kardiovaskulare apo sëmundje të ngjashme, si ajo është shumë e mundshme që këta pacientë të kenë përmirësim të rëndësishëm në shëndetin e tyre, nëse ata që lënë duhanin, duke përdorur cigare elektronike,” vë në dukje Dr. Konstantinos Farsalinos, ndërsa Dr. Riccardo polosa komentoi: “Kjo është edhe një dëshmi se cigare elektronike nuk përfaqëson vetëm një zëvendësues të vlefshme dhe efektive për duhanin, por mund të japin efekte të dobishme me ndikim të rëndësishëm.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: