Category: Emigracioni

Alket Rizai: Do arratisem deri në pikën e fundit të gjakut.

Disa ditë pas përpjekjes së dështuar për tu arratisur nga burgu i Malandrinos, i dënuari shqiptar Alket Rizai tregon nga burgu arsyet pse u përpoq të arratisej,...

Çfarë po ndodh me të burgosurit shqiptarë në Greqi?

Njeriu ndërtoi mure dhe vuri kangjella për njeriun, më shumë kjo i përshtatet vendit fqinj, që fatkeqësisht e ka kthyer vendin në burgje për shqiptarët. Në...

Shkolla shqipe në Greqi

Nisma e shoqates se emiganteve shqiptare, qe perbejne 10% te popullsise se te ketij qyteti, eshte mbeshtetur nga Konsullata e Pergjithshme e Shqiperise ne Selanik, qe ka...

Rreth 1.5 milione emigrantë në gjithë botën

Organizata ndërkombetare “People Movin”,  e specializuar për analizimin e shifrave të ecurisë së emigracionit dhe lëvizjeve demografike në të gjithë...

Shqipëria, e treta për numrin e emigrantëve në Europë

Plot një milionë emigrantë janë shpërndarë në vendet e Evropës.Komisioni Europian publikoi raportin e tretë vjetor mbi emigracionin dhe azilin për vitin...

Greqi: Dy vitet e fundit kanë marrë shtetësinë 4.740 shqiptarë.

>Muarrën shtetësinë greke 13.425 të huajt, nga 39.722 kërkesa të paraqitura. Greqia e shikon si një rezultat pozitiv dhënien e nënshtetësisë për ata që...

Kush mban përgjegjësi penale për kthimin e emigrantëve tanë?…

Kthimi i emigrantëve nga autoritetet greke përbën një padrejtësi ndaj tyre, një padrejtësi nga shteti shqiptar që ende ngurron për të korigjuar gabimet fatale...

“Nuk ka integrim social te emigrantëve pa legalizim dhe nënshtetësi”

Legalizimi i emigrantëve është “A-ja”, ndërsa nënshtetësia është çelësi i integrimit të emigrantëve. Pa nënshtetësi nuk mund të ketë integrim, nuk...

Greqia po përpiqet të shfuqizojë ligjin mbi shtetësinë e emigrantëve

Kryeministri dhe ekstremistët kanë marrë qëndrim të fortë në lidhje me emigracionin. Policia kudo ndalon emigrantët për të kontrolluar dokumentet e tyre, në...

Kriza godet rëndë emigrantët

Kriza  ekonomike që ka prekur Greqine dhe Italine ka  goditur ndjeshëm edhe mijëra emigrantë shqiptarë, të cilët janë gjendur pa vende pune. Sipas të dhënave...