Refugjatja 105 vjeçe, eci 20 ditë për të arritur në Evropë!

Emigracioni Kryesore

105 bjecare ne focus -1Ëndrra për një jetë më të mirë nuk njeh moshë dhe më shumë kur kanoset jeta nga vdekja. Me një shall të gjelbër dhe të mbështjellë në një batanije ngjyrë kafe, 105 vjeçarja Uzbekët Bimpichal nga Afganistani, udhëtoi për njëzet ditë me anëtarët e familjes së saj për të kërkuar një jetë më të mirë në Europë . Ështe një tjetër histori në ditët e sotme ku një grua refugjate mbërriti të martën e kaluar në Kroaci … është 105 vjeçe!

Duket se njerëzit kurrë nuk pushojnë të shpresojnë dhe ëndërrojnë deri në fund të jetës së tyre! Kjo tregon përshtypjelënëse në historinë e Bimpichal Uzbeki nga Kantouz të Afganistanit, pavarësisht nga mosha e madhe , nuk hezitoi një minutë për të ndjekur shtatëmbëdhjetë anëtarëve të mbetur të familjes së saj, aq larg nga lufta, për të kërkuar një jetë më të mirë në mënyrë të sigurtë në çdo vend tjetër në Evropë. Gruaja njëqindvjeçare udhëtoi për njëzet ditë të tëra me djalin e saj 67 vjeçar dhe nipin e saj 19 vjeçar, kaloi detet, pyjet, malet dhe shkretëtirë deri sa arriti ne kampin e përqendrimit të refugjatëve në Opatovats në Kroaci.