Category: Emigracioni

Në pesë vitet e fundit, dy milionë emigrantë hynë në mënyrë të paligjshme në Evropë

Epiqendra e fushatës zgjedhore të vitit 2019 do të jetë emigracioni, i cili nxit bisedimet midis “28” të Bashkimit Evropian. Numri i migrantëve të...

Braktisja e madhe, 560 mijë shqiptarë kanë marrë leje qëndrimi në vendet e BE-së nga 2008, rekord në Ballkan

Në dhjetë vitet e fundit 560 mijë shqiptarë janë pajisur për herë të parë me leje qëndrimi në vendet e Bashkimit Europian, sipas të dhënave të publikuara...

Greqia u dha shqiptarëve 16,468 leje qendrimi në 2017, nga 29,995 që u dhanë në total…

Shtetet anëtare të BE-së kanë lëshuar mbi 3 milion leje qëndrimi të reja në vitin 2017 për qytetarët e shteteve jashtë Unionit Rritet numri i lejeve të...

Gratë luftojnë për të mbijetuar kampin famëkeq të refugjatëve

Greqi / Gratë bllokohen pasi refugjatët në ishullin grek Lesbos përballen me dhunë të përditshme, procedurave pafund të azilit dhe kushteve të tmerrshme të...

Mbi 80,000 migrantë kanë mbërritur në Evropë deri ne shtaror të 2018

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) e Organizatës Ndërkombëtare të Migracionit të OKB-së tha se 80,602 migrantë dhe refugjatë hynë në Evropë që nga...

IOM : 1.857 emigrantë të vdekur që nga fillimi i vitit në Mesdhe

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin ka raportuar se 1,857 emigrantë të parregullt vdiqën gjatë përpjekjes për të arritur në Europë nga deti këtë vit....

Shtet ku je? Femijet e shqiptarve ne Greqi bëjnë thirrje publike, kerkojne Abetare…Vetëm kët duan !

Shoqata shqiptare ne Greqi Nene Tereza me anën e një lajmërimi i kerkon komuniteti shqiptar kudondodhur,  për te ndihmuar femijet e emigranteve shqiptar ne Greqi te...

OKB-ja: Karavani njerëzor prej 7,233 shpirtra në rrugën për në SHBA!

7,233 emigrantë të varfër nga vendet e Amerikës Qendrore janë në rrugën e tyre për në SHBA. Kjo u bë e njohur nga zëdhënësi i të dërguarit të OKB-së,...

Tsipras: BE-ja të mos kthehet pas nga vendimi i refugjatëve

Deklarata se Bashkimi Evropian nuk duhet të kthehet  pas vendimet të tij mbi çështjet e imigracionit dhe refugjatëve ka theksuar Kryeministri Alexis Tsipras gjatë...

Përfundoi Samiti mbi emigracionin: Konkluzione të përgjithshme, pa asnjë vendim konkret.

Pa vendime për një qasje të integruar ndaj çështjes së emigracionit, puna e “28” vendeve anëtare te BE në Këshillin Evropian  ka përfunduar. Sot...