Sëbashku për gjuhën SHQIPE

Emigracioni
Tek kjo gjuhe ku njohem, legjendat, stergjyshët tane, nenen – baben, pragun e vegjelise.

Lefteri Metkaj /

Ne vijim te mesimin te gjuhes shqipe ne piken shkollore Rendi ne Athine, ku mesimi ka filluar me 19. 09. 2021, perfundoi me sukses javen e 7-te te programit mesimor më 31.10.2021.
Mesimin shqip e frekuentojne nxenes nga mosha 7 – 24 vjeç, te ndare ne tri nivele .
Ky vit shkollor kishte diçka ndryshe shume me te vecante nga vitet e tjere.
Per here te pare ne diasporen shqiptare te gjithe nxenesit mesojne gjuhen shqipe dhe kulturen shqiptare me nje tekst didaktik te perbashket . Kjo arritje eshte per t’u pershendetur dhe ka ardhur si rezultat nga bashkepunimi i QBD- se me Ministrine e Arsimit te Shqiperise dhe Ministrine e Arsimit te Kosoves.
Me fjalen mjalte te gjuhes shqipe,Faleminderit, falenderojme QBD-ne me Drejtore znj.Mimoza Hysa si dhe Ambasaden Shqiptare ne Athine veçanerisht Ambasadoren znj.Luela Hajdaraga Gila dhe znj.Joneda Dodaj koordinatore, te cilat kane lehtesuar ndjeshem punen e mesuesit vullnetar te gjuhes shqipe ne Greqi.
Ju pershendesim nga pika shkollore,ne Rendi!
Mund të jetë një imazh i 4 persona, njerëz të ulur dhe njerëz në këmbë