Category: Kryesore

Kokedhima: Qeveria punon kundër popullit, i kthehet planit për 600 mijë refugjatë

KRYETARI I PARTISË “ZGJIDHJA” DENONCON PLANIN E QEVERISË PËR TA KTHYER VENDIN NË NJË MEGAKAMP EMIGRANTËSH Sipas Kokëdhimës, kryeministri është përgjegjës...

Shokuese, 80 për qind e shqiptarëve duan të punojnë jashtë shtetit

Shqiptarët vijojnë të kenë dëshirë të punojnë jashtë. Ky është përfundimi i një studimi mbi tregun ndërkombëtar të punës. Sipas këtij studimit, nga...

Koço Kokëdhima: Mos e lini Shqipërinë!

Kreu i partisë “Zgjidhja” Koço Kokëdhima u ka bërë thirrje shqiptarëve që të mos dekurajohen dhe të mos braktisin vendin për shkak të regjimit të...

Sondazhi: 70 % e të rinjve shqiptarë kërkojnë të emigrojnë në një vend të BE-së!

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, CRCA Shqipëri dhe ANYN (Rrjeti kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri) bënë publike Indeksin Kombëtar për të...

Eurobarometri, 34% shqiptarë të papunë, shpresa tek BE

Nga Neritan Gjergo  /  Qeveria shqiptare i ka mëshuar këtë vit punësimit, si një faktor për rritjen ekonomike, por edhe cilësisë së jetës. Me deklarata...

Komiteti Shqiptar i Helsinkit ngre alarmin: S’kemi kapacitete për fluksin e klandestinëve!

Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka monitoruar pikat e kalimit kufitar në jug të vendit dhe kushtet që u ofrohen atje klandestinëve që tentojnë vendet e BE përmes...

Engjëll Musai: Qeset e qytetarëve dhe monopoli i letrës së shtetarëve

Ka mëse 1 vitë që “Telegraf” ka denoncuar faktin që një fabrik për prodhimin e letrave të ambalazhit po ndërtohet në zonën industriale të Tiranës. Pas...

Çfarë ndodh me “piramidat” në kufi,? Negociatat me Shqipërinë përfshin zgjerimin të ujërave territoriale greke në 12 milje…

Kufijtë e Greqisë me Shqipërinë u përcaktuan nga Pakti i Firences në vitin 1913 dhe pastaj nga Protokolli i Zbatimit, edhe në Firence, më 1914. Këto kufij u...

Made in Albania: 43 për qind e shqiptarëve duan të largohen jashtë vendit

Gati gjysma e popullsisë shqiptare dëshiron që të largohet nga vendi, sipas një sondazhi që është kryer nga Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal në kuadër të...

Eurostat : Shqiptarët ne vend te pare pa dokumente në BE

Hera e fundit që shqiptarët renditeshin të parët në Bashkimin Europian, për numrin e kombësive të kapura me qëndrim të paligjshëm, në një prej vendeve të...