Category: Rajoni

Këshilltari i Erdoganit: Greqia do të shkatërrohet deri në vitin 2020

Shkatërrimi i Greqisë deri në vitin 2020, kështu foli për Reuters këshilltari i Tayyip Erdogan, z. Yigit Bouloud, i cili sulmoi kryeministrin grek Alexis Tsipras...

Infermierja tërheq dëshminë në gjyqin për trafik organesh në Kosovë

Në rigjykimin e tre kosovarëve të akuzuar për trafikim organesh njerëzore, një infermiere që punonte në klinikën “Medicus” pranë Prishtinës mohoi një...

I mbijetuari kujton forcat serbe që dogjën fshatin në Kosovë

Një dëshmitar kosovar i masakrës në fshatin Qyshkë në maj 1999 tha në një gjykatë serbe se ai pa shtëpitë që u dogjën dhe trupat e civilëve të vrarë....

Italia : 5 milionë emigrantë të ligjshëm, 14 milion emigrantë në 50 vjet

Dikur një vend emigrues në kontinentet nga më të largëta, ndërsa sot si vendet e tjera te Evropës është kthyer në një vend që pret emigrantë. Në 2016,...

25. 846 fëmijë të mitur kanë hyrë të pashoqëruar në Itali për 2016

25 846 fëmijë të mitur kanë hyrë të pashoqëruar nga prindërit në Itali në vitin 2016. Që nga qershori i këtij viti, 17.864 ishin ende të pranishme në vend,...

Kontradiktat në Itali për frazat raciste në librin e shkollës

Libri shkollor i fëmijëve në Itali është në qendër të polemikave, për shkak të përshkrimit të emigrantëve që janë parë si diskriminuese dhe raciste. Një...

Vetëm 56 nga 14,000 të mitur në Itali u rikthyen në BE

Organizata ndërkombëtare Save the Children thotë se 14,000 të mitur të pashoqëruar arritën në Itali në 2017, por vetëm 56 prej tyre u zhvendosën në vende të...

Itali, emigrantët 9 për qind të PBB-së, paguajnë 11.5 miliard euro kontributet e sigurimeve shoqërore.

Emigrantët që punojnë në Itali përbëjnë pothuajse 9 përqind të produktit të brendshëm bruto (PBB) dhe paguajnë 11.5 miliard euro kontributet e sigurimeve...

Erdogan humbet durimin: Turqia ka 54 vjet që pret BE-në…!

Presidenti i Turqisë Rexhep Tajip Erdogan në një fjalim të mbajtur në Forumin Global në Biznesit “Bloomberg” ka folur edhe rreth anëtarësimit të shtetit...

Ushtria e Kosovës: Numërimi mbrapsht ka filluar

Nga Azem Parllaku / Krijimi i Forcave të Armatosura të Kosovës, më saktë transformimi i Forcës së Sigurisë të Kosovës në Forcë të Armatosur, do të jetë...