Gjermania: Kërkon qëndrim më të ashpër mbi azilkërkuesit

Ekonomi Rajoni

Nga Charlotte Hauswedell /

Përpara raundit të ri të bisedimeve të koalicionit midis CDU dhe SPD, politikanët udhëheqës të Bashkimit Kristian Social (CSU) po kërkojnë masa më të ashpra për azilkërkuesit, duke përfshirë kontrolle të detyrueshme të moshës, deportime më të shpejta dhe ulje të përfitimeve.

Ministri i brendshëm i Bavarisë i Bashkimit Kristian Kristian, Joachim Herrmann, përsëriti se deportimet duhet të ndodhin në mënyrë më efektive, veçanërisht në rastin e shkelësve. Vendet e origjinës së azil kërkuesve, Herrmann tha për Funke Media Group, do të duhet të bashkëpunojnë më efektivisht. Dëbimi i azilkërkuesve të mitur nga Gjermania i nënshtrohet rregullave të BE-së për mbrojtjen e gjyqësisë, duke e bërë procesin jo të lehtë, tha ministri. Vendet e origjinës do të duhet të sigurojnë që të kthyerit do të dorëzohen tek autoritetet, tha ai.

Shkurtimet e përfitimeve

Në përputhje me Herrmann, kryetari i grupit shtetëror CSU, Alexander Dobrindt, njoftoi se partia e tij do të paraqiste shkurtime të përfitimeve për azilkërkuesit, në mënyrë që “Gjermania të mos jetë faktor tërheqës për emigrantët anembanë botës”. Duke paguar përfitime që janë ndër më të lartat në Evropë, Gjermania po dërgon sinjale të gabuara, i tha Dobrindt gazetës Münchener Merkur. CSU planifikon të zgjasë periudhën prej 15 muaj deri në 36 muaj, në të cilën azilkërkuesit marrin vetëm rimbursime bazë në vend të përfitimeve të rregullta sociale. Për azilkërkuesit e refuzuar, përfitimet kryesisht do të reduktohen në kontribute në natyrë. Në një projekt-rezolutë, CSU gjithashtu kërkon një luftë më të rreptë kundër terrorizmit. Zyra Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës duhet të lejohet të mbikëqyrë ekstremistët e mitur, pa marrë parasysh moshën e tyre. Xhamitë që predikojnë urrejtjen dhe dhunën duhet të mbyllen menjëherë, thuhet në letër.

Debat pas rastit të vrasjes

Vrasja e fundit e një vajze adoleshente gjermane në qytetin e Kandelit ka nxitur një debat të ashpër mbi politikën e azilit në Gjermani. Kryerësi i dyshuar ishte një azilkërkues afgan afgan. Megjithatë, mosha e tij e deklaruar prej 15 vitesh nuk u konfirmua zyrtarisht. Në moshën 15 vjeçare, ai do të trajtohej sipas ligjit penal në lidhje me të rinjtë.

Kontrollet e detyrueshme të moshës

shkak të rasteve të tjera të sulmeve të dhunshme nga refugjatët, CSU po kërkon gjithashtu kontrolle më të rrepta mjekësore për të përcaktuar moshën e azilkërkuesve. Një rreze X e strukturës së eshtrave të dorës mund të ofrojë rezultate të besueshme, argumentojnë argumentuesit.

Shoqata Mjekësore Gjermane (Bundesärztekammer), megjithatë, tha në një deklaratë të hënën se futja e një prove të moshës së detyrueshme për refugjatët do të ishte një “ndërhyrje e integritetit fizik të personit”. Këto teste, shtuan ata, gjithashtu kishin një diferencë të madhe gabimi.

Azilkërkuesit në moshë të vogël në Gjermani merren me strehim të të rinjve dhe u jepet kujdestari ligjor, ata marrin mbrojtje më të fortë nga shteti. E drejta për strehim dhe mbështetje i jepet përparësi nëse azilkërkuesi është ligjërisht fëmijë. Ata që mbërrijnë pa dokumente deklarojnë moshën e tyre gjatë aplikimit për azil – dhe kontrollet e moshës statutore nuk janë të detyrueshme. “Shumë shumë refugjatë ende janë duke falsifikuar moshën adoleshente”, tha Herrmann tek Funke Media Group. Ai kërkoi që mosha të përcaktohej menjëherë pas mbërritjes.

Të gjitha masat, duke përfshirë shkurtimet e përfitimeve, kontrollet e moshës dhe deportimet, do të diskutohen gjatë takimit të kongresit të partisë CSU këtë javë.