Category: Rajoni

Greqi: Pensionistë 2.707.727, ndërsa paguhen 4.454.943 pensione!

Greqia e sotme edhe pse po kalon një nga çastet më të vështira ekonomike, prap se prap të lë të kuptosh se diçka në këtë vend nuk po shkon mire, kur shikon...

Nivelet rekord të papunësisë në eurozonë

Papunësia në Greqi per vitin vitin 2014 mendohet te kape shifrën 28% ne Greqi dhe 5% në Gjermani. Gjthashtu papunësia pritet të arrijë në një nivel të ri...

Greqia, vendi me pesimist i pensionisteve

Greqia e memorandumeve, e euros, e papunësise dhe paqëndrueshmërise është një vend i plakur. Kjo rrjedh nga analizat e të dhënave të anketës të Departamentit...

Merkel: Nëpunësit civilë në Greqi duhet të reduktohen

  Kancelaria Merkel sebashku me Ministrin e Finacave gjerman Soible Kërkohen përpjekje të mëdha politike për të arritur këtë objektiv, thotë kancelaria...

Kriza, 73% e grekëve s’do bëjnë pushime

Sipas një sondazhi të kryer në Greqi nga Instituti i Konsumatorit rezulton se këtë vit 73 për qind e grekëve nuk do të shkojë me pushime. Sondazhi, i kryer në...

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani Muaji tetor i vitit 2012 shënoi pikun e kërkesave për azil për shtetasit e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Raporti i Zyrës...

Papa Franciskos kritikon “indiferencën” për fatin e emigrantëve

  Papa Franciskos kritikoi diten hënë, në vizitën e tij të parë historik në Lampedusa, “indiferencën” e botës në lidhje me fatin e...

Greqi: Sigurimi i shtetit po pergjon 50.000 telefona celular

  Sigurimi i shtetit grek (EYP ELAS) kane pergjuar telefonat e më shumë se 50.000 njerëz! Vetëm këtë vit pergjimi zyrtar i telefonova nga ana e...

Korrupsioni: Greqia vendin e pare ne BE, në të njëjtën pozitë me Kolumbinë !

  Harta e Korrupsionit Botëror: Greqia vendin me te  keq në BE në të njëjtën pozitë me Kolumbinë, ku një në pesë grekëve ka dhene rushfet zyrtarit...

Greqia: Recesioni më i thellë ne 5%, si dhe papunësia më 27.8%

    Recesioni më të thellë që imponohet nga huadhënësit ndërkombëtarë në Greqi, pritet këtë vit nga Fondacioni per Kerkime Ekonomike Industriale,...