Gjermania: Në burg do të futet 96-vjeçari nazist, ish “Llogaritari i Aushvicit”

937

Megjithë moshën e tij dhe problemet shëndetësore me të cilat ballafaqohet, gjyqtarët mendonin se ai duhet të vuante dënimin e tij për shkak të seriozitetit të krimeve

Bëhet fjalë për 96-vjeçarin  ish “Llogaritari i Auschwitzit”, i cili u dënua për rolin e tij në vrasjen masive të nazistëve në kampin e përqëndrimit të Auschwitzit, në Luftën e Dytë Botërore. 96-vjeçari Oscar Grayne u dënua me katër vjet burg në vitin 2015 kur numëronte paratë e kapura nga viktimat e kampit. Megjithatë, dënimi i tij nuk u zbatua për shkak të konfliktit të shkaktuar nga mosha e tij dhe gjendja e tij shëndetësore. Megjithatë, gjykata kushtetuese e Gjermanisë ka refuzuar të ndryshojë vendimin e gjykatës më të ulët, dhe Graine duhet të vuaj dënimin e tij si duhet.

Ai kishte deklaruar se ishte fajtor

Në gjyqin e vitit 2015, i cili u konsiderua si një nga sprovat e fundit të mëdha për Holokaustin, prokurorët argumentuan se i akuzuari nuk kishte kryer vrasje gjatë punës në Aushvic. Megjithatë, ai e mbështeti regjimin përgjegjës për vrasjet masive duke ndarë kartëmonedhat e konfiskuara nga hebrenjtë që mbërritën në kampe në trena të mbushur me njerëz.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: