Çmëndet Kilikdaroglou: Në vitin 2019 do të marr 18 ishuj grekë

1071

Një deklaratë e re provokative mbi ishujt grekë është bërë nga shefi turk i opozitës kryesore Kemal Kiliandaroglou, i cili as nuk ka vënë në dukje se “2019 do të vijë dhe do të marrë 18 ishuj dhe një ishull shkëmbor”, duke kritikuar Tayip Erdogan për frikën.

Sipas njoftimeve, zoti Kiliktaroglou tha sot se “Greqia ka zënë 18 ishujt e Egjeut, plus një ishull shkëmbor. Ministri grek i mbrojtjes u përgjigj: “Eja dhe merr”. Unë do të vij në vitin 2019 dhe do t’i marr të gjitha këto ishuj. Pse ta them këtë, ae dini? Këto ishin një periudhë për Qipron. Dhe Edewit i ndjeri bëri çfarë? Ajo shkoi dhe e mori atë. “

Z. Kilikdaroglu, duke kritikuar presidentin turk, Tayip Erdogan, tha se “nga frika e tij, asnjë përgjigje nuk mund të japë. Ku është ajo që je udhëheqësi i botës?

Vërehet se deklarata të ngjashme janë bërë nga deputeti republikan Engin Altai, i cili përmendi ishujt grekë, duke thënë: “Ahtu siç erdhën grekët, ashtu ata do të largohen”.

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: