Category: Shendeti

Limoni aleati kryesor i bukurisë

Me një  mijë virtyte, i njohur që në kohët e lashta për vetitë e tij me vlerë, limoni është shumë i freskët dhe i shëndetshëm në sallatë, i jep shije...

Të dhëna mbi shëndetin në bazë të ngjyrës së syve

Me siguri askush prej nesh nuk ka menduar ndonjëherë që sytë bojë qielli mund të nënkuptojnë risk më të lart të kancerit të lëkurës, por besojeni ose jo,...

Vaji i ullirit, sekreti i ri i rënies në peshë

Jeni duke kërkuar një mënyrë të shëndetshme për rënien në peshë? Kërkimet e reja sugjerojnë se vaji i ullirit mund t’ju ndihmojë për këtë. Gjetjet...

Ndihma për të qetësuar fëmijën tuaj, kur ai është i zemëruar

Është e natyrshme që në familje do të krijohet tension dhe të shkatojë zemërim ndaj fëmijës. Dhe kjo është ajo ku ju keni nevojë për të ndihmuar atë, të...

Studimi britanik: Biçikleta, ilaçi më i mirë për shëndetin

Lëreni makinën dhe shkoni në punë me biçikletë! Pra,kështu ju do të jetoni më gjatë dhe do të zvogëloni rrezikun për kancer, do të mbroni zemrën tuaj,...

Të parandalojmë aksidentet brenda familjes

Nga Dr. Polikron Çelo Pediatër Masat parandaluese kundër aksidenteve, krahasohen me ato të vaksinave kundër sëmundjeve. Shumica e aksidenteve ndodhin kryesisht...

Shqiptarët shpenzojnë 650 milionë euro në vit, për trajtime mjekësore.

 Shqiptarët shpenzojnë rreth 650 milionë euro në vit brenda dhe jashtë vendit, për trajtime mjekësore. Një shifër e cila konsiderohet më e lartë se vendet e...

Një orë fiskulturë në ditë ju zgjat jetën

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) pak kohë më parë publikoi një udhëzim për t’i bërë ballë rrezikut të jetës sedentare, ku këshillonte që të...

Ja sa vite jetë humbasim nga duhani

Pirja e duhanit ka pasoja të mëdha në shëndetin tonë. Në sajë të studimeve të kryera në këtë drejtim, konsumimi i duhanit ka pasoja aq të mëdha sa droga...

Doza e trefishtë me narkozë çon në vdekje 15 – vjeçaren nga Shqipëria

Greqi  –  Babai i vajzës kishte kërkuar një ekspert mjeko-ligjore edhe në Greqi, pasi ai nuk kaq pranuar raportin mjeko- ligjor në Shqipëri, ku tregoi...