Covid 19: 10,000 të vdekur në të gjithë botën – Evropa në sytë e ciklonit – 5,000 të vdekur në Evropë – numri i të vdekurve në Itali tejkalon ato të Kinës

294

Në përgjithësi, 10,000 njerëz kanë vdekur nga pandemia, me gjysmën e këtyre vdekjeve të regjistruara në Evropë. Një shembull tipik është numri i vdekjeve në Itali, i cili tejkaloi atë të Kinës.

Mbi 5,000 të vdekur në Evropë, sipas llogaritjeve të Agjencisë Franceze

Pandemia e re e coronavirusit ka marrë jetën e më shumë se 5,000 njerëzve në Evropë, sipas llogaritjeve të Agjencisë Franceze bazuar në burime zyrtare deri në orën 13.00 të ditës së sotme.

Në total, 5,688 vdekje janë regjistruar në Evropë, shumica e të cilave në Itali (3,405), vendi që ka vuajtur më shumë në botë. Me 1.034 vdekje të reja në 24 orët e fundit, nga gjithsej 110.568 raste të regjistruara zyrtarisht, Evropa është kontinenti më i prekur nga pandemia.

Sipas një raporti të Daily Mail, totali ka tejkaluar 245,000 i te prekurve në të gjithë botën, nga 100,000 vetëm dy javë më parë. Dhe, Kina mund të ketë qenë shpërthimi i parë në fillim të virusit, por tani të paktën gjysma e tyre ndodhen jashtë këtij vendi.

Një tregues i përhapjes dhe gjithashtu vdekshmëria e shkaktuar nga virusi është se deri në një javë (më 13 Mars) numri i të vdekurve në të gjithë botën ishte 5,000.

Siç u bë e njohur të enjten 19/3, numri i të vdekurve në Itali tejkaloi atë të Kinës. Vlen të përmendet se në vetëm 24 orë vendi regjistroi 427 vdekje. Në Itali, nga 60 milion njerëz, pati 3,405 vdekje nga virusi, krahasuar me 3,248 në Kinë, me një popullsi 20-fish.

Edhe pse shumica e pacientëve tregojnë simptoma të buta, koronavirusi është i pamëshirshëm me të moshuarit. Italia renditet e dyta në botë në popullatën më të vjetër dhe shumica dërrmuese e viktimave të saj, 87%, ishin 70 vjeç ose më të vjetër.