Category: Sociale

Ulet papunësia, INSTAT: Numri i të punësuarve rritet me 1.9%

Gjatë periudhës korrik –shtator në Shqipëri ka pasur një rritje të numrit të të punësuarve. Sipas anketës së forcave të punës e cila publikohet nga INSTAT...

Mbaron epoka e palmave, fillon prerja e tyre në autostradën Tiranë-Durrës

Autostrada Tiranë-Durrës nuk ka pasur më sot pamjen e zakonshme, e rrethuar me palma që në pjesën m ëtë madhe janë të thara. Ato kanë filluar të priten që...

Sigurimet Shoqërore. buxhet rekord i Japonisë për 2018

Kabineti i Ministrave i Japonisë miratoi të premten një buxhet rekord për vitin fiskal 2018, duke parashikuar rritjen shpërthyese të kostove të sigurimeve...

Rritet numri i pensionistëve gjermanë në dyqanet ushqimore sociale

Gjithnjë e më shumë pensionistë janë të kërcënuar nga varfëria në ekonominë më të madhe në Evropë Numri i të moshuarve në dyqanet ushqimore sociale...

Papunësia zbriti në 13.9 % në tremujorin e dytë të 2017.

Papunësia për femrat, sipas INSTAT-it, është 2,4 pikë përqindje më e ulët sesa për meshkujt. “Në tremujorin e dytë 2017, shkalla zyrtare e papunësisë në...

INSTAT: 93% e shqiptarëve jetuan me 4 euro në ditë në vitin 2016

Vit për vit, Shqipëria po bën hapa të shpejtë në hendekun e pabarazisë, ku të pasurit bëhen më të pasur dhe të varfrit më të varfër. Në anketën e...

Shifrat e INSTAT: Veriu, sa i varfër, vetëm 24% e mesatares së BE-së

Nëse Shqipërisë në vetvete do ti duhen shumë vite për të arritur standardet europiane, Rajoni të Veriut i duhen shumë më tepër. Duke raportuar të dhënat e...

Sigurimet shoqërore : 26 mijë punonjës në sistem, me emër të gabuar

Mbi 26 mijë punonjës rezultojnë me gabime në emër ose mbiemër në sistemin e Institutit të Sigurimeve Shoqërore kur këto të dhëna kryqëzohen me regjistrin e...

Rama reklamon Fierin, qytetari: Për fasada je njësh, por popullin e le në errësirë

Kryeministri Edi Rama e ka nisur mëngjesin e sotëm duke postuar një video në “Facebook” ku reklamohet Rilindja Urbane në Fier. Megjithatë shumë komentues i...

Eurostat: Shqipëria, shteti që shpenzon më shumë për bukë dhe drithëra në Europë

A është konsumi i lartë i bukës dhe brumërave një shenjë e varfërisë?! Të dhënat krahasuese të Eurostat duket se e vërtetojnë këtë. Shqipëria, një nga...