Gjermania do të fillojë kthimin e detyrueshëm për emigrantët

289

Gazeta gjermane Süddeutsche Zeitung raportoi për kthimin e detyrueshëm të azilkërkuesve të refuzuar është gati të jetë operacionale para fundit të vitit.

Nënsekretari gjerman i Ministrisë së Brendshme, Stephan Mayer, shpjegoi se Policia Federale do të vihet në krye të drejtimit të objektit, i cili ende është ngritur. Mayer i tha Süddeutsche Zeitung se çështja po trajtohej si një çështje me “prioritet maksimal” në qeverinë e re e cila u formua vetëm muajin e kaluar. “Unë jam i bindur se një dokument që thekson pikat e tij të qoshes do të paraqitet pas pushimeve të Pashkëve,” tha ai.

Ministri i ri i Brendshëm i Gjermanisë Horst Seehofer shpreson të rrisë bashkëpunimin me të gjitha partite gjermane, si dhe ministritë e tjera përkatëse, për të përshpejtuar proceset e azilit, por gjithashtu për të rritur numrin e përgjithshëm të deportimeve si pjesë e asaj që ai e quajti “masterplan”. Si pjesë e strategjisë së tij, Seehofer dëshiron të shikojë në lëvizjen e disa përgjegjësive të lidhura me emigracionin që aktualisht mbahen nga qeveritë e shtetit në qeverinë federale.