Zoran Zaev: Unë jam një ortodoks shqiptar, 25 milionë shqiptarë ortodoksë jetojnë në Ballkan,

4528

Gjatë vizitës së tij në qytetin e Tikve (dje) Kryeministri Zoran Zaev iu përgjigj pyetjes së gazetarit për deklaratat e Branko Manoilovski (një politikan që pretendon një ortodoks shqiptar) për ministrin e Mbrojtjes Radmilla Sekerinkas se ai është me prejardhje shqiptare dhe konsiderohet shqiptar Ortodokse, Kryeministri tha:

“Është e vërtetë se gjyshja e Radmitla ishte një ortodokse shqiptare, por a është kaq e tmerrshme? Dhe unë jam një ortodoks me origjinë shqiptare, si nga gjyshja dhe gjyshi im që ishin ilirë në Stromnitsa, të cilët pranuan besimin ortodoks. Me kalimin e kohës, sllavët, me forcë, kryesisht na asimiluan dhe na imponuan gjuhën sllave. Por e gjithë kjo është histori. Ju bëj thirrje që t’i harroni të gjitha këto gjëra tani që shqetësimi ynë është të ndërtojmë një shoqëri të qëndrueshme për të gjithë”.

Zaev edhe në Greqi ekzistojnë shqiptarë ortodoksë.

“Më shumë se 25 milionë (!) Shqiptarë ortodoksë jetojnë në Ballkan, kryesisht në Maqedoni, Greqi, Shqipëri dhe Serbi. Kjo është arsyeja pse ne kuptojmë me lehtësi grekët. Gruevski ishte një fashist dhe nacionalist i pastërtisë dhe një person i tillë nuk mund të negociohej, “tha Zaev.

Në pyetjen provokative të një gazetari që i kërkoi Zaifit të fliste në gjuhën shqipe, Kryeministri u përgjigj:

Unë nuk mund të flas në gjuhën shqipe, gjuha shqipe nuk është gjuha ime amtare, por gjuha e gjyshërve të mi, por nuk është e rëndësishme se si njerëzit flasin, por si ndihen ata, për mua shqiptarët janë miq “, përfundoi kryeministri Zoran Zaev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: