Skandal: Ryshfet ne dhenien e azilit ne Gjermani

884

Zyrtarët e migracionit në Bremen dyshohen për marrjen e ryshfetit për të miratuar aplikimet.

Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatët (BAMF) u informua për pabarazitë e mundshme në aprovimin e kërkesave për azil në degën e saj në qytetin verior të Bremenit. Revista e lajmeve raportoi se kreu i BAMF Jutta Cordt kishte marrë informacion të brendshëm në lidhje me “parregullsi masive” në Bremen, që nga fillimi i shkurtit 2017.

Transmetuesi NDR dhe e përditshmja Süddeutsche Zeitung raportuan kështu në email-et e brendshme që thuhet se tregonin se selia e BAMF-it njihte procedurat e dyshimta në atë kohë, por nuk hezitonin të shqyrtonin këtë çështje. Të premten, Cordt dha një raport të hetimeve të brendshme në çështjen e Bremenit në komitetin e çështjeve të brendshme në parlamentin gjerman.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: