OKB-ja kundër trafikimit të emigrantëve

824

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Migracionin dhe Zyra e Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin kanë nisur një platformë të re kundër trafikimit të emigrantëve, duke bashkuar forcat për të luftuar këtë krim.

Iniciativa u nis gjatë një takimi në selinë e OKB-së në Vienë, gjatë së cilës drejtori ekzekutiv i Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin (UNODC), Yuru Fedotov, tha se “ne duhet të punojmë së bashku për t’i larguar nga kriminelët mjetet dhe mundësitë. “

IOM tha se organizata, në nivel global dhe përmes zyrave rajonale dhe kombëtare, “ka kontribuar për parandalimin dhe luftimin e trafikimit të migrantëve për vite” duke adoptuar qasjen gjithëpërfshirëse për të luftuar kontrabandimin e emigrantëve në vitin 2016.

Fedotov tha se “UNODC punon për të zgjeruar këtë punë dhe për të eksploruar mënyrat për të grupuar agjencitë e OKB-së për të garantuar se reagimi i dhënë nga drejtësia penale për kontrabandën e emigrantëve është pjesë e një qasjeje të përgjithshme dhe multidisiplinare“.

Argjentina Szabados, drejtor rajonal i IOM-it për Evropën Juglindore, Evropën Lindore dhe Azinë Qendrore, tha se “nuk ka mungesë të vullnetit politik dhe as mbrojtje ligjore për emigrantët”, hendeku është në zbatim. Kontrabanda e migrantëve përtej kufijve është një krim transnacional dhe kërkon transnacional Bashkëpunimi duhet të veprojmë. Shumë shumë jetë po humbasin dhe vuajtjet janë shumë të mëdha
Këtë e pëlqejnë %d blogues: