Kërcënon Sulltani: Do të hapim kufij, do dërgojmë 3.6 milion emigrantë në Evropë

179

Kjo ishte përgjigja e Erdoganit ndaj atyre që shikonin një okupim turk të Sirisë veriore . “Ne kemi eliminuar 109 terroristë që nga e Mërkura” në operacionin “Burimi i Paqes”, tha presidenti turk, duke shtuar: “Ne nuk do të pranojmë që asnjë të pësojë shumë vuajtje më shumë qytetarët »

“Nëse përpiqeni ta përshkruani operacionin tonë si një okupim (elektorati verior i Sirisë), ne do të hapim kufirin dhe do të dërgojmë 3.6 milion refugjatë dhe emigrantë në Evropë,” tha presidenti turk duke folur para anëtarëve të partisë së tij, siç raportohet nga agjensia turke Anadolu.

Presidenti turk ka sulmuar Bashkimin Evropian duke thënë se “kurrë nuk ka qenë i sinqertë dhe” ka luajtur vonesa “me Turqinë që nga viti 1963 se ajo do të bëhet anëtare e saj.”