11,000 azilkërkues braktisën Greqinë, midis tyre dhe shqiptarë

1096

Më shumë se 11,000 azilkërkues kanë braktisur Greqinë gjysmën e parë të 2017, dhe janë kthyer në vendet si nga Shqipëri e deri në Bangladesh, raporton Agjencia e Lajmeve të Athinës.

Në mënyrë të veçantë Agjensia e Lajmeve thekson se: “Kthimi masiv në vendet e tyre nuk do të ishte i mundur pa kontributin e vetë emigrantëve dhe autoritetet greke që kanë në anën e tyre edhe Organizatën Ndërkombëtare për Migrim (IOM).

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin dhe Komisioni i Lartë i OKB për Refugjatët UNHCR-së, vepron në bazë e njeriut dhe jo nga konsideratat politike, si për fat të keq ndodh me disa OJQ.

Në këto largime nuk janë llogaritur dëbimet 5.958 shqiptarëve nga policia greke, për hyrrje të paligjëshme për 6-mujorin e parë të 2017
Këtë e pëlqejnë %d blogues: