Autoritetet marokene njoftuan të dielën ata kapën në Casablanca, në pjesën perëndimore të vendit, “541 kilogramë kokainë të fshehur në një enë” që u transferua nga Amerika Latine.

Gjashtë të dyshuarit, përfshirë një brazilian, u arrestuan, tha në një deklaratë departamenti qendror të mjekësisë ligjore në Marok. Pesë makina dhe “para të mëdha” u konfiskuan gjithashtu. Të dhënat e para të hetimit sugjerojnë se rrjeti i kriminelëve ka “degëzime ndërkombëtare”, dmth. lidhjet me një “kartel të Amerikës Latine”, që po përpiqen të “shfrytëzojnë pozicionin strategjik të Marokut” për ta shndërruar atë në një qendër “tranziti drejt Evropës “, sqaroi i njëjti burim.

Gjatë dekadës së fundit, janë zhvilluar disa rrugë për trafikimin e kokainës në Evropë dhe kanë origjinë nga Amerika Qendrore dhe Latine, zakonisht përmes vendeve të Afrikës Perëndimore dhe, së fundmi, Afrikës së Veriut, sipas Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Varësinë nga Drogat dhe parandalimin e krimit. Autoritetet marokene kanë shumëfishuar në vitet e fundit njoftimet për kapjen e sasive të mëdha të kokainës me origjinë nga Amerika e Jugut.