OKB-ja: Forcat libiane bashkërendojnë me rebelët në kontrabandën e njerëzve

890

Në një raport për Këshillin e Sigurimit të OKB-së, ekspertët e sanksioneve paralajmërojnë se shumica e grupeve të armatosura të përfshira në trafikimin e qenieve njerëzore në Libi kanë lidhje me institucionet zyrtare të sigurisë të vendit. Ata më tej theksojnë se grupet militante, janë përfshirë të ashtuquajturin “Shtetin Islamik” (IS).

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara një raport konfidencial tha se forcat libiane ndihmojnë grupet rebele në mënyrë që të forcojnë kontrollin e tyre mbi rrugët e kontrabandës.

“Trafikimi i qenieve njerëzore është në rritje në Libi, duke shkaktuar shkelje të mëdha të të drejtave të njeriut,” tha raporti, sipas AFP.

“Grupet e armatosura, të cilat ishin pjesë e koalicioneve më të mëdha politike dhe ushtarake, janë specializuar në aktivitetet e paligjshme të kontrabandës, veçanërisht në kontrabandën dhe trafikimin njerëzor”, tha për  Reuters. Raporti i OKB vjen pas imazheve të fundit të emigrantëve dhe refugjatëve që torturohen dhe shiten në skllavëri nga të burgosurit në Libi u shfaqën. Shumica e këtyre emigrantëve dhe refugjatëve vijnë nga pjesë të tjera të Afrikës në mënyrë që të përpiqen ta bëjnë atë në Evropë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: