Akropoli në majë të botës

Greqi

Një tjetër sukses globale për Greqinë, që është dhënë shumë herë për bukurinë e saj. Pas votimit, Partenoni është tani zyrtarisht ndërtesa më e bukur e botës.

Votimi u organizua nga faqja e internetit Business Insider. Me dëshirë për të marrë mendimin e ekspertëve në këtë fushë, arkitektë të njohur dhe u kërkoi atyre për të nxjerr ndërtesat që kanë revolucionarizuar në arkitekturë. Arkitektëve iu kërkua të përgjigjen me dorë në zemër dhe ata u përgjigjën se i pari në listë është Partenoni.