Greqi/ Arrestohet 43-vjeçari shqiptar për grabitje me armë në Greqi dhe i përfshirë në vrasje në Gjermani.

434

U arrestua një shqiptar dyzet e tre vjeç, kundër të cilit ishte në pritje të një urdhri ndërkombëtar. Oficerët e Drejtorisë së Sigurisë së Selanikut arrestuan një burrë 43-vjeçar dje në qendër të qytetit pas një operacioni të organizuar.

Ai ishte në pritje të një të Kërkimeve Ndërkombëtare nga autoritetet shqiptare për krimin e vrasjes dhe armëmbajtjes pa leje, pasi qëlloi dhe plagosi bashkatdhetarin e tij në një qytet në Shqipëri në gusht 1997 për shkak të mosmarrëveshjeve financiare. Përveç kësaj, sipas autoriteteve gjermane, i arrestuari ishte përfshirë në një rast vrasjeje në Gjermani.

Vlen të përmendet se 43-vjeçari ishte arrestuar në të kaluarën në korrik 2003 ai kishte kryer një grabitje të armatosur në një degë banke në qendër të Selanikut. Në përpjekjen e tij për të shpëtuar, ai ka qëlluar mbi oficerët e policisë, duke plagosur njërin prej tyre, për të cilin u dënua me 20 vjet burg. Personi i arrestuar do t’i referohet Prokurorit.