Ambasadori i SHBA ne Prishtine, do kete ndryshim kufijsh. Haradinaj: “Do të thote lufte”

864

Ambasadori i SHBA po ndez zjarrin ne Ballkan, duke theksuar se mund te kete edhe ndryshim te kufirit mes Kosoves dhe Serbise. Por…

“Çdo ide për shkëmbimin e tokës me Serbinë, e cila do të çonte në ndarjen e Kosovës, do të thote luftë,” theksoi kryeministri i Kosovës Ramos Haradinaj në përgjigje të deklaratave të Ambasadorit të SHBA në Prishtinë Greg Delawi, i cili sugjeroi që territorial Integriteti i Kosovës nuk duket të jetë një “vijë e kuqe” për Uashingtonin, sipas mediave greke.
Ambasadori amerikan, në një intervistë më herët në rrjetin televiziv të KTV, kishte lënë mundësinë e shkëmbimit të tokës midis Serbisë dhe Kosovës në procesin e zgjidhjes së çështjes.

Nuk do të flas më hollësisht për diçka që mund të jetë pjesë e marrëveshjes përfundimtare. […] Nuk flas sepse duhet të ketë një dialog të brendshëm që përfshin të gjitha palët në Kosovë, ku të gjithë do të shprehin pikëpamjet e tyre, “tha ai.

Greg Deleuy gjithashtu theksoi se është një mundësi historike për të kapërcyer tensionet në marrëdhëniet Serbi-Kosovë dhe për t’i normalizuar ato.
Ai përsëriti se mbështetja për pavarësinë e Kosovës mbetet e vendosur në anën amerikane, por tha se politikat po përshtaten gjithashtu me rrethanat e reja.

Njerëzit reagojnë kur ndryshojnë gjërat, është arritur një marrëveshje e shkëlqyeshme midis Greqisë dhe IRJM-së, kështu që pozicioni ynë ndryshon kur të dhënat ndryshojnë. Ne e festojmë lajmin e mirë në këtë mënyrë, “tha ai.
Në mbështetje të shkëmbimit të territoreve me Serbinë për t’i dhënë fund çështjes, eshte gjithashtu edhe kryetari i Gunilae dhe nënkryetari i partisë kryesore të opozitës, LDK-LDK Bashkimi Demokratik, Lutfi Haziri.

Haradinaj: “Do të thote lufte”

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, duke iu përgjigjur Lutfi Hazirit dhe në mënyrë indirekte edhe ambasadorit të Shteteve të Bashkuara, tha se “çdo ide për shkëmbimin e tokës me Serbinë që do të çonte në ndarjen e Kosovës do të thotë luftë”. Ramush Haradinaj theksoi se është e rrezikshme të flitet për një zgjidhje të tillë. “Kushdo që i referohet ndarjes, ndarjes së tokës, është i gabuar dhe do të shkaktojë një tragjedi në Ballkan,” tha kryeministri i Kosovës.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: