Edhe një shqiptare tjetër kandidon për në Parlamentin grek.

Greqi

Ajo ka lindur në vitin 1984 në Korçë dhe është rritur në Follorinë. Që nga viti 2010 ajo jeton në Thermi me bashkëshortin dhe dy fëmijët e tyre.

Është Makrina Viola Kossti, nënë e dy fëmijëve dhe aktiviste e palodhur në mbrojtje të drejtave të njeriut.

Ka doktoruar në Departamentin e Informatikës së AUTH-së dhe punon si studiuese postdoktorale në Institutin e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimeve (EKETA). Kandidon nën siglën e partisë SYRIZA dhe për këtë meriton votën e bashkëatdhetarëve tanë për në Parlament.

E pranishme në betejat shoqërore dhe me poste të përgjegjshme në partinë e saj, ajo beson se mund të kontribuojë në fushën e punës parlamentare.Zhvillimit ekonomik për të paktët” e së djathtës kundërshton “ekonominë për mirëqenien sociale”, e cila fillon me pjesëmarrjen e qytetarëve nga komunitetet dhe rajonet lokale dhe arrin në planifikimin qendror demokratik për të kënaqur nevojat reale sociale.
Si e re, nënë dhe punëtore, ajo i njeh problemet dhe ngërçet e njerëzve të brezit të saj. Në një demokraci përfaqësuese, ku qytetari është mënjanuar nga qendrat vendimmarrëse,ajo bën thirrje për të kapërcyer këtë hendek me zërin tonë në parlament.