Australi / Anija “Artania” në karantinë për 14 ditë

267

Një karantinë 14-ditore është vendosur në anijen e lundrimit “Artania” në bregdetin e Australisë Perëndimore për shkak të infeksioneve korona. Karantina filloi të Premten në ora 10:00 pas orës lokale, tha operatori gjerman i turneut Phoenixreisen (Bon) dhe Ministri i Shëndetësisë i Shtetit të Australisë Perëndimore, Roger Cook.

Më shumë se 840 pasagjerë dhe anëtarë të ekuipazhit kanë udhetuar në Gjermani, 23 të ftuar dhe 13 anëtarë të ekuipazhit erdhën në spitalet Australiane, dhe një pasagjer 69-vjeçar vdiq të enjten. Disa nga ata të infektuar me virusin Sars CoV-2 janë në gjendje kritike, sipas burimeve australiane.

Me udhëzimet e autoriteteve, dymbëdhjetë pasagjerë të tjerë që në të vërtetë donin të qëndronin në anije ishin sjellë në breg në ditët e kaluara dhe u karantinuan në hotele për 14 ditë. Katër punonjës – për shembull kryekuzhinieri – të cilët kishin udhëtuar më parë me statusin e pasagjerëve u lejuan të qëndrojnë. Tani jeni klasifikuar si anëtarë të ekuipazhit.

Bisedimet me autoritetet aktualisht janë duke u zhvilluar për të fluturuar sa më shumë nga 500 ose më shumë anëtarë të ekuipazhit në bord drejt vendeve të tyre, tha një zëdhënëse e Phoenix. Kur kjo mund të ndodhte dhe sa njerëz do të qëndronin në bord është akoma e paqartë. Teknikisht, rreth 20 deri 30 anëtarë të ekuipazhit ishin të mjaftueshëm për ta drejtuar anijen përsëri në Evropë, tha ajo.