Azilkërkuesit: Franca planifikon masa te ashpra per migrim

1789

Nga Anne Diandra Louarn/

Në fillim të vitit 2018, Franca do të miratojë një ligj të ri për migracionin, i cili do të përfshijë rregulla më të ashpra për njerëzit, kërkesat e të cilëve janë refuzuar. Projektligji aktualisht është duke u debatuar në shtëpinë e ulët të parlamentit të Francës. InfoMigrants hedh një vështrim në pikat kryesore të ligjit të ri.

Duke ju drejtuar Shtëpisë së Ulët të Parlamentit më 8 nëntor, Ministri i Brendshëm Gerard Collomb vlerësoi numrin e migrantëve pa dokumente të përshtatshme në Francë në rreth 300,000. Ndërsa qeveria është zotuar se do të përmirësojë përpjekjet e saj për integrimin e emigrantëve, po planifikon gjithashtu të forcojë rregullat për njerëzit, kërkesat e të cilëve janë refuzuar.

 Nuk ka më rregullime masive

Lidhur me çështjen e rregullimit, Collomb këmbënguli se pasi ligji hyri në fuqi, çdo aplikim për azil do të shqyrtohet në një të rreptë “rast pas rasti” bazë, në mënyrë që të marrë parasysh “realitetin njerëzor të atyre që duhet të ketë situata e tyre zgjidhur sa më shpejt të jetë e mundur “.

Megjithatë, ai tha, “Nëse më pyetni nëse prioritet është që të kemi rregullim masiv, përgjigja është jo.” Kolomb gjithashtu theksoi masa të reja për të parandaluar një numër të caktuar të emigrantëve ekonomikë që të vijnë. “

Ndihma e reduktuar financiare për aplikantët e refuzuar

Projektligji, i cili Presidenti Emmanuel Macron dëshiron të shkruajë me ligj gjatë tremujorit të parë të vitit 2018, parashikon zvogëlimin e ndihmës financiare për një muaj për azilkërkuesit, kërkesat e të cilëve janë refuzuar përgjithmonë.

“Nuk është koherente” që refuzoi azil-kërkuesit të marrin këtë ndihmë “pasi një vendim përfundimtar mbi statusin e tyre është marrë”, tha Collomb.

Aktualisht, një person, kërkesa për azil e të cilit është refuzuar në Francë, ka të drejtën e ndihmës financiare për një muaj pas refuzimit të tyre. Sipas rregullave aktuale, një person gjithashtu merr ndihmë deri në pikën në të cilën ka filluar transferimi i planifikuar në përputhje me rregulloren e Dublinit. Kjo do të thotë që nëse aplikimi për azil i emigrantit refuzohet më 5 të muajit, ai ose ajo do të marrë ndihmë financiare edhe për dy muaj, edhe nëse ai ose ajo po largohet.

Shuma e ndihmës financiare llogaritet në mënyrë individuale dhe bazohet në situatën familjare të personit, burimet personale dhe situatën e strehimit. Të ardhurat mujore të personit duhet të jenë inferiore ndaj të ardhurave aktive të solidaritetit të Francës (RSA).

Që nga fillimi i shtatorit, Franca ka një ambasador të veçantë, misioni i të cilit është të bëjë transferimin e “Dubliners” më të duhur dhe të bindë vendet ku po kthehen për t’i pranuar ato.

Në mes të tetorit, Macron u zotua gjithashtu se të gjithë “të huajt në situata të parregullta” dhe që kryejnë një krim “të çdo lloji, do të deportohen”. Presidenti ka thënë se do të jetë “kompromis në këtë çështje”, pasi dy gra të reja u vranë në një stacion treni në Marsejë nga një njeri tunizian i cili kishte qenë i arrestuar, dhe u lirua në Lyon vetëm dy ditë më parë.

Kushtet e paraburgimit do të dyfishohen

Aktualisht. afati i ndalimit për një person në pritje të dëbimit është 45 ditë, por kjo pritet të zgjatet deri në 90 ditë. Një gjyqtar pastaj do të jetë në gjendje ta zgjasë atë me një tjetër 15 ditë në rastet kur personi ka frikë të “pengojë” transferimin e tij ose të saj.

Qëllimi i ndalimeve të tilla të gjata është t’u japë autoriteteve kohë të mjaftueshme për të bërë masat e duhura për ta kthyer personin në vendin e origjinës, një proces që ngadalësohet qëllimisht nga ky i fundit.

 

 

 

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: