Berlin: 240,000 protestuan kundër urrejtjes dhe racizmit

Rajoni

Më shumë se 240,000 protestues kanë protestuar dje pasdite në rrugët e Berlinit nën sloganin e “Unbranded” (“Untandard”) kundër urrejtjes dhe ksenofobisë,  duke deklaruar kundërshtimin e tyre ndaj incidenteve të fundit të dhunës raciste në Gjermaninë Lindore

Thuaj me zë të lartë, them qartë, ne jemi të gjithë të bashkuar“, protestuesit bërtisnin në protesten e tyre drejt Portës të Brandenburgut duke thënë: Nuk ka vend për nazistët”, “Shpëtimi në det nuk është krim”, “ Më shumë dashuri, më pak urrejtje “.

.Nën projektin “Drejt një shoqërie të lirë dhe të hapur – Kundër përjashtimit, solidaritetit!”, Iniciativa e pandashme – e përbërë nga OJQ të ndryshme, artistë dhe aktorë privatë, sindikata dhe organizata solidare – ka arritur të përfaqësohet në Parlamentin gjerman përmes partisë Alternate for Germany (AfD). Policia e Berlinit refuzoi të jepte shifra specifike për pjesëmarrësit, duke thënë thjesht “dhjetëra mijëra” protestues. Përafërsisht 900 policë u mobilizuan për të mbrojtur mobilizimin, i cili u zhvillua në mënyrë paqësore.