Bisedë telefonike midis Mitsotaki-Erdogan për krizën në Avganistan : Në fokus tema për refugjatët

Rajoni

Kryeministri Kyriakos Mitsotakis sot në mbrëmje ka bërë një bisedë telefonike rreth 30 minuta me Presidentin turk Rexhep Tajip Erdogan mbi krizën në Afganistan.

Mediat greke raportojnë se të dy udhëheqësit ranë dakord se Greqia dhe Turqia përballen me të njëjtën sfidë. Athina u përqëndruar në një deklaratë të bërë nga Tayip Erdogan të enjten, i cili komentoi se Turqia nuk do të bëhet kamp refugjatësh i Evropës. E njëjta gjë vlen edhe për Greqinë, e cila ka marrë shumë peshë pasi është kufiri i jashtëm i BE -së. e cila është njohur brenda BE -së. për peshën që ka mbajtur Turqia.

Sipas informacioneve, Kyriakos Mitsotakis dhe Rexhep Tajip Erdogan diskutuan gjithashtu pasojat e ndryshimit të klimës, pasi të dy vendet u përballën me ngjarje ekstreme të motit. Mjedisi është një fushë në të cilën të dy vendet mund të punojnë ngushtë së bashku.