Burgosja e dy oficerëve grekë në Turqi, reagon Bakojanis ish-ministrja e MPJ

Greqi

“Tensioni në marrëdhëniet greko-turke ka marrë një formë të re, jemi të sigurtë se ne po përballemi me probleme, shumë prej tyre për herë të parë dhe me këtë tension. Ne jemi duke u përballur me një realitet të ri. Turqia nuk është Turqia që ishte dhjetë vjet më parë. Është një Turqi tjetër, me korrelacione të ndryshme të brendshme politike. Z. Erdogan ka probleme brenda dhe bën strategji bashkëpunimi lëviz brenda, e cila kishte shmangur në të kaluarën. Strategjia e Helsinkit duket se ka përfunduar në përgjithësi. Ne kemi investuar shumë vite në këtë strategji, tani nuk ka fare kuptim. Ne kemi nevojë për një strategji të re, në partneritet me partnerët tanë dhe besoj se në këtë fazë, ajo që nevojitet është një iniciativë dinamike greke me Turqinë.”