Category: Bota

Ligjvënësit kanadez votojnë për të zgjeruar pushtetin spiun

TORONTO  –  Legjislacioni do të zgjerojë në mënyrë dramatike kompetencat e agjencisë së spiunimit të Kanadasë për të pastruar një pengesë kryesore,...

Gjermania skandal spiunimi: Merkel ofron për të dëshmuar

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka ofruar për të dhënë dëshmi deputetëve mes akuzave se shërbimi BND se ka ndihmuar i spiunin amerikan mbi objektivat e...

Amerika Latine kontinenti më vrasës në Botë

Amerika Latine mund të jetë kontinenti më vrasës në Tokë, por përmirësime të mëdha në sigurinë publike janë arritur në disa qytete të mëdha, sipas një...

“Këmbanat” e BE-së për të drejtat e imigrantëve

Ndodhi dhe kjo! Thirrje për “respekt të madh” nga ana forcave të ruajtjes së kufirit Frontex. Forca  Evropiane e rujtjes së kufijve, Frontex, duhet të...

“Lufta e Ftohtë” në Arktik?

Shkrirja e akujve në Arktik ofron mundësi të reja në vendet përreth për hapur rrugë të reja tregtare në oqean dhe duke siguruar qasje në fusha të...

Në botë “Jo-ekzistente” 220 milionë fëmijë, nuk kanë çertifikatën e lindjes

Rreth 51 milionë fëmijë, pra një e treta e fëmijëve e të lindur në botë çdo vit, këta fëmijë nuk kanë certifikatën e lindjes dhe në bazë të ligjit...

Zyrtari i NSA : Gjermania bën spiunazh ndaj Francës dhe BE

Mediat gjermane thonë se, duke cituar burimet në shërbimet e inteligjencës në vend, se BND gjermane ndihmoi zyrtarët amerikanë ne monitorimit të NSA për të...

70 vjet pas Luftës së Dytë Botërore, Japonia : “Pendim të thellë” për luftën me SHBA

Kryeministri japonez Shinzo Abe: “Në emër të Japonisë dhe popullin japonez kam ofruar me respekt të thellë ngushëllimet e mia të përjetshmembi rolin e...

Vietnami feston 40 – vjetorin që nga fundi i luftës

Sot Vietnami ka përkujtuar 40 vjetorin e përfundimit të Luftës së Vietnamit me një paradë ushtarake nëpër rrugët e Ho Chi Minh City. Më 30 prill 1975, qyteti...

99-vjeçari që ecën çdo ditë 25 kilometra dhe lyp në rrugë për fëmijët jetimë.

Bullgari –  Aghios  Beilovo: 99-vjeçari që ecën çdo ditë 25 kilometra dhe lyp në rrugë për jetimët. Një shenjtor modern po kryen veprime për 40 vjet...