Çështja “Beleri”/ Rama nuk zmbrapset as nga PPE: Rezultat i gjykatave, jemi më se të gatshëm t’i ofrojmë informacion për

Politika

Kryeministri Edi Rama ka postuar në rrjetin social “X”, një përgjigje ndaj Partisë Popullore Evropiane.

PPE u ka bërë thirrje autoriteteve shqiptare mbi arrestimin e Fredi Belerit 2 ditë para zgjedhjeve nga të cilat doli fitues.

“Interesante”, e ka cilësuar Rama Rezolutën e PPE-së, ku thekson edhe një herë që kjo çështje i përket gjyqësorit. Megjithatë, Kryeministri tregon se janë të gatshëm të ofrojnë çdo informacion të nevojshëm mbi këtë rast.

Edi Rama: Interesante! “I bëjmë thirrje autoriteteve shqiptare”… Një thirrje pa specifikuar se cilat autoritete dhe, me siguri, pa u informuar se problemi në këtë rast nuk është rezultati i zgjedhjeve, por rezultati i gjykatave, të cilat tashmë e kanë refuzuar një kërkesë të tillë. Unë përdora “me siguri” sepse do të ishte vërtet tronditëse nëse Partia e madhe Popullore Evropiane do të miratonte një rezolutë të titulluar “Sundimi i Ligjit” për të kërkuar një rezultat të ndryshëm nga ai i vendosur nga Prokurori Special kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar dhe Gjykatat Speciale me të njëjtin emër. Këto institucione u krijuan me mbështetjen e plotë nga BE dhe SHBA dhe ndihmohen nga afër nga SHBA dhe BE në punën e tyre mbresëlënëse kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Nëse është e nevojshme, ne jemi më se të gatshëm t’i ofrojmë lidershipit shumë të respektuar të PPE-së informacion për këtë çështje në çdo format dhe në çdo kohë. Është pa dyshim që të gjitha autoritetet shqiptare presin shumë mbështetjen e vazhdueshme të PPE-së, si një zë i fortë i Evropës sonë gjatë kësaj faze historike ndryshimi për vendin tonë. Së fundi, rastet e profilit të lartë po hetohen tërësisht, duke kapërcyer përkatësitë politike dhe duke sinjalizuar fundin e një epoke të gjatë mosndëshkimi.