GREQI / ÇËSHTJA BELERI : DEMOKRACIA E RE KA PARAQITUR NE BRUKSEL NJË REZOLUTË TË JASHTËZAKONSHME

Greqi

Partia Popullore Evropiane i ka lëshuar një mesazh kumbues Shqipërisë për shtetin ligjor, me rastin e çështjes Fredi Beleri.

Demokracia e Re ka paraqitur sot në Bruksel një rezolutë të jashtëzakonshme, e cila u miratua unanimisht nga të gjitha forcat politike të PPE.

Në veçanti qendra e djathtë europiane e lidh arrestimin e Belerit me respektimin e të drejtave themelore të minoritetit etnik grek të Shqipërisë, duke nënvizuar se asnjë vend që dëshiron të anëtarësohet në BE. ai nuk duhet të veprojë në atë mënyrë.

PPE i bën thirrje Shqipërisë të respektojë rezultatet e zgjedhjeve lokale të majit dhe të respektojë prezumimin e pafajësisë së çdo të akuzuari. Së fundi, ai kërkon nga autoritetet shqiptare që të sigurojnë betimin e kryetarit të zgjedhur të Bashkisë Himara Fredi Beleri, pavarësisht nga çështja gjyqësore në pritje.

Rezoluta, e cila u prezantua nga deputeti i Serres dhe Sekretari i Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Demokracisë së Re, Tassos Hatzivasiliou, u votua nga Asambleja Politike e Partisë Popullore Evropiane që po mblidhet këto ditë në Bruksel.

informacioni :PROTO THEMA