Çfarë po kurdis Putini? Dërgon dy luftanije në kanalin e La Manshit

Bota

Tensionet ndërkombëtare janë rritur goxha gjatë kohëve të fundit. Më së pari tensionet janë shtuar mes Rusisë dhe SHBA-ve, por se në lojë ka hyrë tashmë edhe Koreja e Veriut.
Në këtë vazhdë, ende nuk dihet dhe është mister se përse presidenti rus Vladimir Putin ka dërguar dy luftanije në kanalin e Le Manshit në Britaninë e Madhe. Marina Mbretërore është vënë menjëherë në lëvizje, duke shoqëruar luftanijet ruse. Marina po mban nën kontroll çdo lëvizje të luftanijeve.
Lëvizjet kontrollohen përmes radarëve. Edhe më herët Rusia ka dërguar luftanije pranë Detit të Veriut dhe këto lëvizje ende nuk dihet se çfarë “fshehin” si veprim, kërcënim apo diçka tjetër.