Kryeministri i Luksemburgut martohet … me partnerin belg

Bota

luksemburgu - 1Ndodh edhe kjo! Kryeministri i Luksemburgut Xavier Betel do të martohet me partnerin belg, Gauthier Ntestene, në 15 maj, raportoi AFP duke cituar mjedisin e tij, disa muaj më pas pasi ajo ishte martesa e legalizuar mes personave të të njëjtit seks në vend. Pak informacion ka rrjedhur mbi martesënl, kreu i qeverisë Betel  që nga dhjetori 2013, nuk ka dashur të japi më shumë publicitet për këtë fakt. Ai nuk do të nxjerr në jetën e tij personale dhe ka refuzuar kërkesën e gazetave që të përqëndrohet në jetën personale të famshëm për të mbuluar në këtë ceremoni”, deklaroi i njëjti burim.
Ndër të ftuarit do të jetë edhe kryeministri i Belgjikës Charles Michel.Beteli, 42-vjeçar, njoftoi synimin e tij për t’u martuar me Ntestene, një arkitekt me të cilin ai ka përfunduar pakt bashkëjetesën që nga viti 2010. “Ma kërkoi këtë martesë dhe i thashë po,” tha ai për Los Angeles Times. Luksemburgu ka legalizuar në qershor 2014 e martesës midis personave të të njëjtit seks , si dhe duke i dhënë  të drejtën të adoptojnë fëmijë.