Çfarë u tha në bisedën Tsipras-Putin ?

Bota

putin ne focus-1ATHINË  –  Me Presidentin e Rusisë, Vladimir Putin ka folur sot në telefon Aleksis Tsipras. Sipas mediave greke, biseda kishte të bënte me atë të biznesit, të energjisë dhe në bashkëpunimin mes Greqisë dhe Rusisë, si dhe për vizitën e ardhshme të kryeministrit grek në Shën Petersburg, si pjesë e Forumit Ekonomik. Gjithashtu është diskutuar pjesëmarrja e Greqisë në bankën e investimeve BRICS. Sipas burimeve, kontakti me telefon ishte një atmosferë shumë e mirë.

“ U diskutuan hapat praktike për zbatimin e marrëveshjeve të arritura në vizitën e fundit fundit të A. Tsipras në Rusi dhe në veçanti u diskutua për ndërtimin e planifikuar të infrastrukturës së transportit të gazit nëpër territorin e Turqisë dhe Greqisë,” thekson njoftimi. Sipas Kremlinit, të dy udhëheqësit ranë dakord të takohen në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar në Shën Petersburg më 18-20 qershor, ku kryeministri ka qenë i ftuar si udhëheqës i huaj i nderuar.

Burimi : www.newsbomb.gr