Coronavirus: New York maska falas, gjoba për ata që nuk e mbajnë atë

273

Kryetari i bashkisë së qytetit Bill de Blasio njoftoi se do të vendosen gjoba nga tani e tutje për ata që nuk pranojnë të mbajnë një maskë, pasi rastet e Covid-19 rriten në disa lagje të Nju Jorkut.

Kryetari i Bashkisë

Duke folur para gazetarëve, kryetari i bashkisë shpjegoi se përfaqësuesit e autoriteteve së pari do të ofrojnë maska ​​falas për ata që nuk i veshin aty ku është e detyrueshme dhe, nëse ata refuzojnë t’i përdorin ato, ata do të gjobiten, shuma e së cilës ende nuk ështe specifikuar.

De Blasio tha se “për herë të parë në këto  muaj” përqindja e testeve për koronavirusin e ri që doli pozitiv dhe tejkaloi 3%, duke arritur 3.25%, duke vënë në dukje se kjo rritje vërehet në nëntë rrethe.

Të gjithë jemi të shqetësuar… Është diçka për të cilën të gjithë duhet të punojmë së bashku për ta trajtuar.”, theksoi ai.